V naší prodejně si můžete objednat z velkého množství následujících ryb. O jejich dostupnosti a možnosti objednání Vás budeme informovat na prodejně, nebo na jednom z našich kontaktů!
Mail: cerstvaryba@seznam.cz, tel.: 777 760 733, 777 760 734
Neváhejte nás kontaktovat!
Ryby na objednávku
PRAŽMA KRÁLOVSKÁ - Má bílé, pevné, šťavnaté, velmi chutné maso s minimálním obsahem kostí. Konzumace pražmy je velmi prospěšná, její maso obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 3, vitaminy skupiny B, vitamin D, selen a draslík. Doporučené formy přípravy - smažení, pečení, grilování.
VLK MOŘSKÝ - Bílé, velmi jemné a aromatické maso, obsahuje jen velmi malé množství kostí. Doporučené formy přípravy - smažení či pečení vcelku, ale i k filetování a pečení na grilu. Vzhledem k jedinečnému aroma není nutné mořského vlka přehnaně kořenit.
TRESKA - Maso má velmi výraznou chuť. Doporučené formy přípravy -oblíbená je obalovaná a smažená. Lze ji ovšem smažit i na přírodno.
ĎAS MOŘSKÝ - Patří k vybraným rybím delikatesám a v současné době se prodává za značně vysoké ceny. Velmi pozitivní je také, že kromě páteře nemá prakticky žádné kosti. Doporučené formy přípravy - jeho jemné, pevné maso se výborně hodí ke smažení a dušení v troubě.
KAMBALA VELKÁ - Jedna z nejlahodnějších mořských ryb, což se odráží i na trochu vyšší cenně. Doporučené formy přípravy - je vhodná na všechny způsoby úpravy.
JAZYK MOŘSKÝ - Synonymum lahodného rybího masa. Této pověsti odpovídá i jeho cena a stal se symbolem luxusní ryby. Doporučené formy přípravy - hodí se především k pošírování, dušení, vaření v páře, smažení a pečení v troubě. Teplota ovšem nesmí být příliš vysoká, jinak toto křehké maso ztvrdne. Skvěle také chutnají plněné filety z mořského jazyka.
TUŇÁK - Libové maso tuňáků je pevné a má červenou barvu. Doporučené formy přípravy - hodí se ke grilování a smažení. Aby maso moc nevyschlo, je potřeba dbát na předepsanou dobu tepelné úpravy. Buďto se maso dělá stejně jako biftek ve formě medium, nebo pokud maso chceme propéct, ale nevysušit, lze steak po osmahnutí z jedné strany po otočení podlít trochou tekutiny a poté nechat dusit. Také velmi oblíbenou úpravou tuňáka je sushi a výtečný tatarský biftek z tuňáka.
MEČOUN - Křehké a velmi chutné maso mečounů. Doporučené formy přípravy - hodí se ideálně ke smažení a grilování. Snad nejlahodnějším receptem jsou steaky z mečouna opečené na grillu a poté okamžitě pokapané olivovým olejem a citrónem.
MAKRELA - Je z kulinářského hlediska velmi všestraná. Ryby o hmotnosti 300-400g představují ideální porci k dušení v troubě, pečení a mezi neojblíbenější úpravy patří uzení a pečení na grilu.
ROPUŠNICE - Pevné bílé maso se prodává výlučně vždy čerstvé. Doporučené formy přípravy - vhodnými úpravami této delikatesy jsou dušení a smažení, ale její lahodné maso nejlépe vynikne v rybích polévkách.
PARROTFISH - Doporučené formy přípravy - menší ryby stáhnuté z kůže se hodí ke smažení a dušení, větší kusy jsou vhodné do rybích polévek a dušených pokrmů. Lahodné maso Ploskozubců je velmi podobné masu kuřecímu.
KAPR OBECNÝ - Větší kapři mívají z pravidla chutnější maso než menší ryby, protože ryby s hmotností pod 1 kg mají menší zásoby tuku a vdůsledku toho je jejich maso poněkud suché. Kapr je tradičním svátečním jídlem. Doporučené formy přípravy kapra je pošírování, dušení, pečení, smažení a také uzení.
CANDÁT OBECNÝ - Filety jsou velmi jemné s velmi nízkým obsahem tuku. Maso candátu se považuje za jedno z nejlepších mezi sladkovodními rybami a je proto velmi ceněný. Doporučené formy přípravy - maso candátů se hodí k nadívání, velmi dobrý je také grilovaný, pečený,smažený nebo celé ryby jsou výborné dušené v solné krustě.
JESETER OBECNÝ - Doporučené formy přípravy - filety jeseterů se hodí ke smažení a dušení. Jejich bílé, jemné maso je velmi lahodné.
ÚHOŘ ŘÍČNÍ - je velmi vysoce ceněnou rybou. Doporučené formy přípravy - menší jedinci se hodí ke smažení, vaření či dušení a uzení. Větší jedinci se většinou už jen udí. Uzený úhoř je velmi delikátní a oblíbený.
KREVETY - působí příznivě na srdce, pomáhají správné funkci mozku, podporují imunitu a blahodárně působí na pleť. Doporučené formy přípravy - krátké opékání, smažení, grilování, blanšírování. Čerstvé krevety vaříme jen okolo 3 minut, mražené cca 5 minut.
GARNELY, HUMR, KRAB
MUŠLE - velmi oblíbené mořské plody. Doporučené formy přípravy - rychlá a jednoduchá příprava na grilu či vařením, mohou se podávat i syrové. Doba slávek je velmi krátká - 2-3 minuty, slávky se při vaření musí otevřít. Ty, které se neotevřely, se nekonzumují.
ÚSTŘICE, CHOBOTNICE, KALAMÁRY, ŠNECI, HLEMÝŽDI
ŽABÍ STEHÝNKA
SMUHA KRÁLOVSKÁ, ZUBATEC OBECNÝ, PARMICE NACHOVÁ, MOŘSKÁ ŠTIKA, LIMANDA DRSNÁ, OKOUNÍK MOŘSKÝ, OSTROUN OBECNÝ, ŽRALOK, REJNOK, ÚHOŘOVEC MOŘSKÝ, SARDINKY, ANČOVIČKY, GRUNDLE, KRANAS ZUBATÝ, CHŇAPAL RUDÝ, ŠTÍTNÍK ČERVENÝ, BLACK COD, CHILSKÝ SEABASS, MAHI MAHI, MÁSLOVÁ RYBA - BUTTERFISH, SIVEN AMERICKÝ, ŠTIKA OBECNÁ, SUMEC OBECNÝ, LÍN OBECNÝ, AMUR, PANGAS DOLNOOKÝ, RYBA SVATÉHO PETRA, CLARESSE