Pstruh recept
Pstruh na másle
Pstruh duhový, máslo, mouka, citron, sůl, petrželová nať (nemusí být, to jen pro chuť) a brambory.
Dáme si nejprve vařit brambory do osolené vody a přidáme petrželku. Než se brambory vaří, uděláme pstruha. Od šupin zbaveného pstruha vymýt a pokapeme citronem. Potom ho osolíme a obalíme v polohrubé mouce. Dáme na pánev rozpustit máslo, a pak dáme opražit pstruha tak, aby se nám dal oddělit od kosti. Ještě ho pokapeme citronem, to proto, aby se ztlumil pach z ryby. Potom rybu vyjmeme a lehce ji prořízneme podél kosti. Takto 2 oddělené části ještě opražíme na másle z jedné a druhé strany. Mezitím se dovaří brambory, které scedíme. Naservírujeme si vše na talířek a můžeme podávat.
Pstruh na citrónech
Jeden citron nakrájet a podlozit rybu tluščíma kroužkama. Udělat směs na potěr z oleje, Steenbergs Organic Salmon koření a tymiánu. Potřít hodně uvnitř i na povrchu. Do ryby vložit citrony a kusy másla. Poyspat rybu hrubou mořskou solí. Brambory vydrhnout a předvařit. Pak nařezat a dát na plech s rybou. Pokapat olejem, nebo dát na ně máslo. Během pečení potírat. začátek 180, pak dopíkat na 140 do rozevření řezů na rybě a opečení kůžičky.
Lososový pstruh Felicie
1 lososový pstruh, 2-3 bobkové listy, 0,15 l bílého vína, mletý pepř, 100 g žampionů, 4 cibule, 500 g brambor, petrželka, sůl, máslo.
Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno dáme na plátky nakrájenou cibuli a bobkové listy. Na ně položíme očištěnou rybu, obložíme plátky žampionů a brambor. Podlijeme vínem a sklenicí vody, osolíme a opepříme. Rybu poklademe vločkami másla a kousky másla dáme i kolem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.